Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem

Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem

Surówka z czerwonej kapusty z koperkiem i czosnkiem

Lekko ostra sałatka z czerwonej kapusty. Ostrości nadaje jej czosnek, koloru kapusta, a zapachu i smaku koperek. Pasuje do dań mięsnych oraz klusek śląskich z sosem.  Składniki: pół główki małej kapusty czerwonej 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 3 czubate łyżki siekanego, świeżego koperku 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 płaska łyżeczka cukru pudru sól i pieprz do smaku 2 duże łyżki majonezu Wykonanie: Kapustę szatkujemy, polewamy sokiem z cytryny, mieszamy. Cebulę drobno kroimy, dodajem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smak mojego domu

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.