Roladki schabowe

Roladki schabowe

Roladki schabowe

Roladki schabowe Marchewkę obrać i przy pomocy obieraczki do warzyw lub tarki pokroić na długie cienkie plastry. Paprykę pokroić w cienkie słupki, 1/2 cebuli pokroić w piórka, 2 pieczarki na plasterki. Plastry schabu umyć, osuszyć, a następnie rozbić przy pomocy tłuczka do mięsa. Plastry mięsa oprószyć solą, pieprzem czarnym i bardzo delikatnie ostrą mieloną papryką. Na każdym plastrze, na całej powierzchni, zostawiając niewielki pasek nie przykryty ułożyć plastry marchewki. Na marchewce ułożyć paprykę, cebulę i pi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu ememe kitchen

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.