Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Gołąbki inaczej

Taki rodzaj dania nazywamy rożnie: pulpety a la gołąbki , gołąbki meksykańskie. Jak zwał, tak zwał- smak bardzo podobny do oryginalnych gołąbków. Z tą różnicą, że kapustę mamy w środku. Polecam. SKŁADNIKI 1 kg g mielonego mięsa z szynki 2 woreczki ryżu 1/2 główki kapusty białej 1 puszka  przecieru pomidorowego 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 litra wody WYKONANIE:  Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. D... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Autor

pozytywna45

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, ryż, kapustą, zupa pomidorowa, mięso, mielone, pasta, dania mięsne, mięso mielone, pasty, szynka, sosy, pulpety, danie jednogarnkowe, ryż smażony, sos pomidorowy, kuchnia meksykańska, szynka gotowana, sos do ryżu, mięsa pieczone, sos do mielonego , pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego, pulpety w sosie pomidorowym, sos mięsny

Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.