Czas przyrządzania: 1h 30 min Ilość porcji: forma 26cm Drukuj Kruchy jabłecznik z jabłkami i bezą By Piotr 9 października 2018 Składniki: Ciasto kruche mąka pszenna - 1,5 szklanki proszek do pieczenia - 3/4 łyżeczki masło - 125g cukier - 5 łyżek żółtka - 3 sztuki Nadzienie jabłka - 1,5 kg cukier - 3-4 łyżki (w zależności od kwasowości jabłek) cukier z wanilią - 1 łyżka cynamon - duża szyczypta Beza białka - 3 sztuki cukier - ok. 1/3 szklanki mąka ziemniaczana - 1 płaska łyżeczka Wykonanie: Mąkę mieszamy z posie... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...