Przepis na : śniadanie
Znacie kogoś kto nie lubi gofrów? Bo ja nie! Ja uwielbiam gofry i zdecydowanie częściej robię je na wytrawnie, niż na słodko. Dlaczego? Z prostej przyczyny, zawsze znajdę na nie jakiś pomysł, który okazuje się totalnym hitem. Tak było z tymi goframi, które musicie spróbować bo są przepyszne. Idealnie kruche a delikatne zarazem, Ajvar Podravka na bazie oryginalnej chorwackiej receptury nadaje im charakteru i kremowości, awokado wzmacnia to odczucie, a szpinak i pestki z dyni nadają kolejnej tekstury, dzięki c... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)