Sałatka magdeburska

Sałatka magdeburska

Sałatka magdeburska

Sałatka, która może być samodzielnym daniem, ale także jako dodatek do dań mięsnych ( surówka ). Składniki 1/2 główki czerwonej kapusty ( 350 g) 2 cienkie pory sól łyżeczka cukru 3 dojrzałe gruszki 2 łyżki soku z cytryny mała cebula 200 g kwaśnej śmietany biały pieprz pół łyżeczki mielonego ziela angielskiego 2 łyżki czerwonego octu winnego 1/2 pęczka natki pietruszki Przygotowanie   Kapustę oczyściłem, poszatkowałem, włożyłem do miski i zalałem wrzącą wodą. Pozostawiłem we wrzątku przez 8 minut, następnie osą... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

por , kapustą, gruszka, sosy, mielone, sałatka, sok, czerwona kapusta, cytryna, dania mięsne, surówka, przekąska, przystawki, surówka z czerwonej kapusty, przekąski, sałatki, surówka z kapusty, sos do mielonego , sos mięsny

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.