Kotlety po prowansalsku

Kotlety po prowansalsku

Kotlety po prowansalsku

Przepis na : obiad

Kotlety po prowansalsku Delikatne, kruche, soczyste i aromatyczne kotlety schabowe w nowym wydaniu. Wspaniale smakują z duszonymi ziemniaczkami i gotowanymi warzywami, surówką lub kapustą kiszoną jako dodatkiem do obiadu. Dla mnie to ciekawa alternatywa dla zwykłych kotletów.     Składniki: 4-5 plastrów schabu 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 /2 szklanki mąki 200g gęstego jogurtu naturalnego 10dkg żółtego sera sól i pieprz olej, smalec lub masło klarowane – do smażenia       ***... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlet, kotlety, obiad, schabowe, bułki, schab, szybki obiad, obiad na szybko, surówka, dania mięsne, kapustą, mięso, danie jednogarnkowe, kapusta kiszona, surówka z kapusty, surówka z kiszonej kapusty, tani obiad, schab duszony z warzywami, schab gotowany

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.