Sztuka mięsa

Sztuka mięsa

Sztuka mięsa

Wołowina wolno gotowana w jarzynach to jedno z moich ulubionych, mięsnych dań. Spory kawał wołowiny z tłuszczykiem gotujemy na bardzo wolnym ogniu przez 3-4 godziny w jarzynach. Odstawiamy takie mięso do całkowitego wystygnięcia w wywarze w którym się gotowała. Najlepiej na całą noc. Na drugi dzień takie mięso kroimy w plastry i robimy do niego dowolny sos lub podajmy takie czyste, podgrzane w odrobinie wywaru, z ulubionymi warzywami na ciepło lub sezonową surówką.  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[])... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przemyslenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.