Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Co potrzebujemy 0.5 kg fasoli jaś 2 cebule 2-3 pętka kiełbasy (zależnie czy mięsne czy mniej mięsne danie) trochę boczku / szynki (lepszy boczek ale nie miałem) papryka slodka, ostra, majeranek, sol, pieprz, cząber łyżka lub dwie koncentratu pomidrowego 0.75 litra passaty/przecieru pomidorowego Jak robimy? fasolkę moczymy dzień wcześniej w gorącej wodzie, wodę zmieniamy 1-2 razy kiełbasę kroimy w pół-plasterki, boczek w kostkę, cebule w kostkę gotujemy fasolkę aż zacznie być miękka (około 2 godzin) na wolny...

Czytaj dalej na blogu Snejkusiowe Przepisy

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.