Co potrzebujemy 0.5 kg fasoli jaś 2 cebule 2-3 pętka kiełbasy (zależnie czy mięsne czy mniej mięsne danie) trochę boczku / szynki (lepszy boczek ale nie miałem) papryka slodka, ostra, majeranek, sol, pieprz, cząber łyżka lub dwie koncentratu pomidrowego 0.75 litra passaty/przecieru pomidorowego Jak robimy? fasolkę moczymy dzień wcześniej w gorącej wodzie, wodę zmieniamy 1-2 razy kiełbasę kroimy w pół-plasterki, boczek w kostkę, cebule w kostkę gotujemy fasolkę aż zacznie być miękka (około 2 godzin) na wolny...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...