Gęsta, rozgrzewająca, pyszną. Troche jaka fasolowa/grochowa, ale też smak lekko inny. Lepiej smakuje niż wygląda :) Co potrzebujemy 2 kawałki kiełbasy (ja użyłem podwawelskiej ale każda się nada, byle nie za słona) 200 gram soczewicy czerwonej (wolałem dac więcej aby zupa była gęstsza) 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 marchewki 2 pietruszki kawałek selera puszka pomidorów w zalewie kostka rosołowa lub bulion (około litra) liśc laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz Jak robimy? Soczewicę zalewamy wrzatkiem i odstawiamy n... czytaj dalej...
Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...