guacamole Przepisu nauczyła mnie siostra która nauczyła się go od rodowitych meksykanów . Prosty, szybki i pyszny. Wiem że wariacji guacamole jest wiele, ale ta jest wyjątkowo prosta. Co potrzebujemy? 2 dojrzałe awokado pół czerwonej cebuli mały pomidor (lub pół większego) troszkę soku z cytryny ew. mleko Jak robimy? Awokado obieramy, wrzucamy do miseczki i rozgniatamy. Jeśli jest zbyt twarde możemy dodać trochę mleka. Łatwiej da się rozgnieść na miazgę Dodajemy drobno pokrojoną cebulę i pomidor Wyciskamy troch... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...