Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką . Smak masełka, który wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z WŻSkładniki dla 4 osób:2 duże piersi z kurczaka2 ząbki czosnku2 łyżki koperku4 łyżeczki masła3 jajka do panierkibułka tarta i mąkaok. 100 g sera żółtego w kawałkachsól , pieprz, papryka ostra mielona Najpierw należy zeszklic drobno pokroj... czytaj dalej...
Pyszne! Czesto nadziewam kurczaka wlasnie czym tylko dusza zapragnie, ostatnio bylo pesto i mozarella :)
Devolay w tym wydaniu wygląda nadzwyczaj smakowicie a to i za sprawą udanych zdjęć...
Ja pierś mielę maszynką z odrobiną masła bo mięso z piersi jest suche, i mam taki devolaj ala mielony z nadzieniem w środku :)
Bardzo smaczne te kotlety. Zawsze miałam obawę, że masło wypłynie wcześniej, jeszcze na patelni. Ale było OK.