Czosnek po japońsku z sosem sojowym

Czosnek po japońsku z sosem sojowym

Czosnek po japońsku z sosem sojowym

Zgodnie z mahometańską opowieścią, po wypędzeniu człowieka z Raju, w miejscu w którym szatan postawił lewą stopę wyrósł czosnek, a w miejscu postawienia prawej - cebula. Ostatnio bardzo zafascynowaliśmy się tymi dwoma warzywami i spodziewajcie się większej liczby przepisów z ich wykorzystaniem. Za jakiś czas powiemy wam jak można czosnek hodować w bloku na parapecie i jak zamienić cebulę w kulinarne arcydzieło. A tymczasem kilka ciekawostek o czosnku. Czosnek pochodzi ze środkowej Azji. Rozpowszechnił się na c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Marder&Marder Manufacture

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.