Strogonow

Strogonow

Strogonow

Przepis na : obiad

Dzisiaj 1 grudnia, za oknem pogoda nie zachęca do wyjść. Czas na rozgrzewające danie Moja propozycja to pożywny gulasz z wołowiną. Strogonow to kombinacja kuchni francuskiej oraz rosyjskiej. Swoją nazwę zawdzięcza nazwisku rosyjskiego generała. Do połączenia smaków doszło w czasach wojen napoleońskich. Jeżeli była to potrawa mająca wzmacniać żołnierzy, to również Wam pomoże nabrać sił na zbliżające się mrozy. 4 porcje 3 h składniki: 500 g łopatki wołowej 1 cebula 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka koncentratu pomido... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ania i Marcin gotują

Autor

aniaimarcin-gotuja.planiaimarcin-gotuja.pl

Kochamy gotować :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, pieczarki, gulasz, deser, grzyby, kolacja, desery, obiad, ciasto, zupa pomidorowa, papryka, kasza, chleb, dania mięsne, ryż, francuskie, danie jednogarnkowe, wołowina, chleb mieszany, ciasto francuskie, ciasto francuskie, gulasz z łopatki, gulasz wołowy, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, ryż smażony

Inne przepisy z Ania i Marcin gotują

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.