Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej

Przepis na : obiad

Sznycle po bawarsku, czyli schabowe inaczej Sznycle po bawarsku to kotlety schabowe z dodatkiem chrzanu i musztardy, smażone na maśle. Smakują świetnie, polecam!     Składniki: 4-5 plastrów schabu 1 łyżka musztardy 1 łyżka chrzanu Przyprawy: sól, pieprz 1 jajko ok 3/4 szklanki mąki ok 1 szklanka bułki tartej masło do smażenia     *** Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa – niezbyt cienko *** *** kotlety przyprawiamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Chrzan dokładnie mieszamy z musztard... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.