Euro 2016: pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku

Euro 2016:  pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku

Euro 2016: pieczarki faszerowane serem owczym po rumuńsku

Dziś kolejny mecz Mistrzostw Europy w piłce nożnej. Na stadionie w Lionie mecz o wszystko zagra Rumunia i Albania. Proponuję lekkie i smaczne danie, które pochodzi z kuchni rumuńskiej. Pieczarki faszerowane serem owczym - c iuperci umplute cu brinza - umilą niedzielny wieczór meczowy. Składniki 500 g pieczarek (8 - 10 sztuk) 250 g sera owczego, np. bryndzy 2 ząbki czosnku 3 łyżki startego odtłuszczonego sera żółtego  ½ pęczka szczypioru 4 gałązki koperku sól świeżo mielony pieprz 3 łyżki oleju z suszon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczarki, suszone pomidory, mielone, przekąska, dania mięsne, mięso, przekąski na ciepło, przekąski, dania bez mięsa, mielone pieczarki, pieczarki przekąska, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.