Patatas bravas - hiszpańskie "frytki"

Patatas bravas - hiszpańskie

Patatas bravas - hiszpańskie "frytki"

Patatas bravas to typowa hiszpańska przystawka, do której podaje się zazwyczaj mięsne danie główne. Przygotowując ją, ziemniaki kroi się w kostkę, a potem smaży lub piecze jak frytki. Tak przyrządzone ziemniaki podaje się z pikantnym sosem pomidorowym. Pomidory jednak w Hiszpanii mają okropny smak - są twarde i - o dziwo - brak w ich smaku słońca. Dlatego ja poprzestaję na samych ziemniakach i tak też jadłam patas bravas w Lloret de Mar czy Santiago de Compostela. Składniki : ziemniaki (ilość dowolna) grub... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniaki, zupa pomidorowa, frytki, papryka, sos pomidorowy, sosy, przekąska, wegańskie, przystawki, przekąski, obiad, dania mięsne, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, sos mięsny, bez pieczenia

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.