Przepis na : kolacja
Takie danie będzie idealne na imprezy lub obiad. W czasie przygotowania nie jest wliczone marynowanie w jogurcie. Przygotowanie mięsa – piersi kurze pokroić w mniejsze kawałki, doprawić solą, pieprzem. Do miski wlać jogurt, dodać zmiażdżone ząbki czosnku i wymieszać. Zostawić tak na 12 godzin. Każdy kawałek mięsa musi być pokryty jogurtem. Tak przygotowane mięso nie będzie suche. Następnego dnia wyjąć mięso z miski i obtoczyć każdy kawałek w utłuczonych krakersach. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczen... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl