Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem
Danie kuchni gruzińskiej -Czebureki z mięsem
Przepis na : obiad
Sobotnia wizyta w restauracji gruzińskiej, stała się dla mojej drugiej połowy inspiracją do przygotowania dania z manu tej restauracji, czyli dużych smażonych na głębokim oleju pierogów zwanych- Czebureki. No cóż, trzeba przyznać, że pierogi, robione pierwszy raz, wyszły doskonałe i smakowite. Wprawdzie danie kaloryczne i ciężkie na żołądek, ale raz na jakiś czas możemy sobie na nie pozwolić. SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki 2 jaka 1 szklanka wody 1 łyżka masła 1 łyżka spirytusu szczypta soli Farsz: 25 dag mi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy
Autor
pozytywna45
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pierogi przepis, pierogi, ciasto 3 bit, mielone, ciasto, mąka, mięso, mięso mielone, pietruszka, kefir, placki, kluski, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, jajko, cebula, czosnkowy, dania obiadowe, sosy, dania mięsne, karkówka, sos czosnkowy, danie jednogarnkowe, przystawki, drugie danie, ciasto z masa, ciasta z masa, karkówka w cebuli, lekkie ciasto, pierogi z mięsem
Inne przepisy z W kuchennym oknie Ewy
Dodaj komentarz