Przepis na : obiad
Czy jest ktoś, kto nie jadł słynnych już kotletów z mortadeli? Kiedyś to był taki rarytas, że hej! Nie było na obiad schabowego- była mortadela! Postanowiłam odtworzyć ten smak i dodać mu nieco nowoczesnego smaku! Zapraszam do wypróbowania! Co nam trzeba? 10 dużych grubych krążków mortadeli (trochę mniej grube niż centymetr) 2 jajka – roztrzepane w miseczce bułka tarta do panierki sól i pieprz czarny, czerwona papryka i curry – po 1/4 płaskiej łyżeczki dodatkowo: pomidorki koktajlowe- 10 sztuk Kap...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat