Mortadela PRL pod pierzynką

Mortadela PRL pod pierzynką

Przepis na : obiad

Czy jest ktoś, kto nie jadł słynnych już kotletów z mortadeli? Kiedyś to był taki rarytas, że hej! Nie było na obiad schabowego- była mortadela! Postanowiłam odtworzyć ten smak i dodać mu nieco nowoczesnego smaku! Zapraszam do wypróbowania! Co nam trzeba? 10 dużych grubych krążków mortadeli (trochę mniej grube niż centymetr) 2 jajka – roztrzepane w miseczce bułka tarta do panierki sól i pieprz czarny, czerwona papryka i curry – po 1/4 płaskiej łyżeczki dodatkowo: pomidorki koktajlowe- 10 sztuk Kap...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, bułki, obiad, schabowe, dania mięsne, curry

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.