Karkówka pieczona z kapustą kiszoną

Karkówka pieczona z kapustą kiszoną

Karkówka pieczona z kapustą kiszoną

Przepis na : obiad

Pyszne danie, kapusta nadaje lekko kwaskowatego smaku. W połączeniu z mięsem to poezja. Ja to naprawdę bardzo bardzo lubię. Polecam Karkówkę pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą, pieprzem i obsypać majerankiem. Na patelni rozgrzać olej i położyć doprawione kawałki karkówki. Obsmażyć je na złoty kolor z dwóch stron. Zdjąć obsmażone mięso z patelni. Jeśli macie naczynie elektryczne do gotowania, to włożyć do nie go podsmażone mięso. Na tą samą patelnię na której smażyło się mięso obsmażyć cebulę. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, mięso, karkówka, kapusta kiszona, grzyby, pieczarki, ziemniaki, dania mięsne, wieprzowina, obiad, mięso na obiad, karkówka na obiad, karkówka w cebuli, pieczarki do obiadu, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.