Dojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą papryczką chilli, czosnkiem i aromatyczną bazylią tworzy idealny dodatek do każdego dania mięsnego, kanapek oraz świetną bazę do potraw z makaronem. Składniki: 3kg czerwonej papryki 4 ostre papryczki chilli 4 główki czosnku 300g cukru 250ml octu 250ml oleju 800g koncentratu pomidorowego 15g suszonej bazylii 1 łyżeczka kolendry w nasionach 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a czosnek dokładnie obrać. Pokrojon... czytaj dalej...
Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.