Domowy ketchup z czerwonej papryki

Domowy ketchup z czerwonej papryki

Domowy ketchup z czerwonej papryki

Dojrzewająca w słońcu czerwona papryka połączona z wyrazistą, ostrą papryczką chilli, czosnkiem i aromatyczną bazylią tworzy idealny dodatek do każdego dania mięsnego, kanapek oraz świetną bazę do potraw z makaronem. Składniki: 3kg czerwonej papryki 4 ostre papryczki chilli 4 główki czosnku 300g cukru 250ml octu 250ml oleju 800g koncentratu pomidorowego 15g suszonej bazylii 1 łyżeczka kolendry w nasionach 3 łyżki soli Wykonanie: 1. Papryki umyć, pokroić w grubszą kostkę, a czosnek dokładnie obrać. Pokrojon... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dania mięsne, makaron, mielone, kanapki, makarony, przetwory

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.