Kimchi (kimczi) - pikantna kiszonka z Korei
Kimchi (kimczi) - pikantna kiszonka z Korei
Kimchi to kiszona kapusta pekińska z wersji azjatyckiej, symbol koreańskiej kuchni. To prawdziwa bomba zdrowotna, szczególnie teraz w sezonie na przeziębienia. Przyspiesza metabolizm, oczyszcza z toksyn, poprawia odporność, obniża cholesterol. To bogate źródło bakterii probiotycznych, bardzo pozytywnie wpływających na mikroflorę naszych jelit. Według magazynu Health kimchi uznane zostało za jedno z 10-ciu najzdrowszych dań na świecie. Właściwości zdrowotne ma prawie identyczne co nasza kiszona kapusta, je... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Autor
Weronika Swientek
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, pasta, pasty, kapusta pekińska, kapusta kiszona, sosy, ryż, makarony, dania mięsne, gulasz, makaron, zupa, owoce morza, dietetyczne , dietetyczny obiad, obiad, dietetycznie, czerwona kapusta, zupa rybna, dania z makaronem, drugie danie, dania dietetyczne, ryż z warzywami, zupa jarzynowa, makaron na obiad
Inne przepisy z Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dodaj komentarz