Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami

Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami

Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami

Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami Propozycja świąteczna: kaczka, a dokładnie jej udka, upieczone w winie z iście francuskim dodatkiem w postaci kasztanów.  Jako dodatek świetnie sprawdza się purée z gotowanych ziemniaków oraz groszku.  Zapraszam! Składniki: 2 kacze udka 200 g gotowanych kasztanów 6 szalotek 4 ząbki czosnku 2 gałązki suszonego tymianku  2 gałązki świeżego rozmarynu sól i pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szczypta słodkiej papryki 200 ml czerwonego wytrawn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.