Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami
Kaczka pieczona w winie z szalotką i kasztanami Propozycja świąteczna: kaczka, a dokładnie jej udka, upieczone w winie z iście francuskim dodatkiem w postaci kasztanów. Jako dodatek świetnie sprawdza się purée z gotowanych ziemniaków oraz groszku. Zapraszam! Składniki: 2 kacze udka 200 g gotowanych kasztanów 6 szalotek 4 ząbki czosnku 2 gałązki suszonego tymianku 2 gałązki świeżego rozmarynu sól i pieprz 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy 1 szczypta słodkiej papryki 200 ml czerwonego wytrawn... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Wino Francja Kuchnia
Autor
Jeanne Anna
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
udka , ziemniaki, kaczki, mięso, sosy, dania mięsne, boże narodzenie, mięsa pieczone, pieczone udka, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sos mięsny
Inne przepisy z Wino Francja Kuchnia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję