Kotlety schabowe po meksykańsku

Kotlety schabowe po meksykańsku

Kotlety schabowe po meksykańsku

Przepis na : obiad

Kotlety schabowe po meksykańsku Kruche i soczyste kotlety w chrupiącej panierce z dodatkiem papryki, oregano, chilli i pietruszki. Pomysł na trochę inne schabowe niż tradycyjnie ale za to niezwykle smaczne i aromatyczne. Namoczenie mięsa w mleku nadaje mu soczystości i delikatności w smaku. Polecam!     Składniki: 3-4 plastry schabu 3/4 szklanki mleka masło klarowane lub olej – do smażenia PANIERKA: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz 1/3 łyżeczki chilli w proszk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kotlet, kotlety, tarta, obiad, schabowe, mięso, danie jednogarnkowe, mielone, bułki, schab, przystawki, surówka, dania mięsne, szybki obiad, mięso mielone, kotlety mielone

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.