Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana

Czerwona kapusta zasmażana

To świetny dodatek do dań mięsnych 700 gram posztkowanej kapusty 150 gram słoniny sól pieprz ocet cukier liść laurowy 3/4 listki ziele angielskie 5/6 kulek Średnią główkę kapusty szatkujemy. Słoninę kroimy w drobną kosteczkę, następnie przekładamy do dużego garnka podsmażamy na niedużym ogniu aż słonina się nieco wytopi i zrobią się rumiane skwareczki Dodajemy poszatkowaną kapustę przyprawiamy solą ,liściem laurowym i zielem angielskiam. Przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości na małym ogniu od czasu do czasu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Andzia Pichci

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.