Dżem z dyni z brzoskwiniami

Dżem z dyni z brzoskwiniami

Dżem z dyni z brzoskwiniami

Złoty, gęsty, ciekawy w smaku dżem z dynii. Dla kogo: dla fanów dyni dla mających ochotę na spróbowanie dżemu, którego w sklepie nie znajdziecie dla lubiących nowe, ciekawe smaki Składniki: 2 kg dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 0,5 kg brzoskwiń (waga po obraniu i usunięciu pestki) 750g cukru sok z cytryny pół szklanki wody Wykonanie: Dynię obrać i pokroić w drobną kostkę. Włożyć do dużego garnka i podlać połową szklanki wody. Zagotować. Po zagotowania gotować - pod przykryciem - ok. godzinę, aż zrobi się m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mania Wypiekania

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.