Pisząc ten post muszę zacząć od pewnego ogłoszenia. Każdy z nas ma swoje ulubione danie z czasów dziecięcych, o które prosił swoją mamę. Dla mnie daniem na które czekałem z niecierpliwością od momentu, gdy tylko zniknęła ostatnia porcja to zdecydowanie gołąbki. Te przygotowane przez moją mamę według jej przepisu to prawdziwe mistrzostwo świata. Łapcie przepis, lećcie na zakupy i do roboty. Składniki: 1 główka kapusty (najlepiej młodej), 1 szklanka ryżu, około 0,7 kg mięsa mielonego, 2 jajka, 2 średniej (lub 1 duża)... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...zycie i przepisy bez glutenu, cukru i nabiału.