Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem

Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem

Zapiekana biała kapusta z ziemniakami, marchewką i koperkiem

Starożytna legenda mówi, że kapusta powstała z łez Likurga, który został ukarany przez boga wina Bachusa za zniszczenie winnic. Właśnie w tamtym czasie doceniono właściwości zdrowotne kapusty. Zajadali się nią Grecy i Rzymianie. Do Polski przywędrowała w XIV wieku i uprawiano ją głównie w klasztornych ogrodach. Do dziś kapusta gości na polskich stołach. Oto przepis na zapiekaną białą kapustę z ziemniaki, marchewką i świeżym koperkiem. Składniki ½ główki białek kapusty 1 mała marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu My Chcemy Jeść

Autor

My Chcemy JeśćMy Chcemy Jeść

Blog z przepisami na lekkie, zdrowe i smaczne potrawy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kapustą, marchewka, ziemniaki, kokosowe, sosy, impreza, dania mięsne, niskokaloryczne, mięso, ziemniaki zapiekane, dania bez mięsa, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, sos mięsny, mięsa pieczone, bez pieczenia

Inne przepisy z My Chcemy Jeść

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.