Cześć Do dań mięsnych bardzo lubię dodawać różne warzywa. Często w różnych potrawkach czy gulaszach staram się przemycać te warzywa, za którymi nie przepada moja rodzinka a wiadomo, że są zdrowe. W lutowym wydaniu miesięcznika Przepisy czytelników znalazłam ciekawy sposób na takie przemycenie warzyw do kotletów. Oryginalną wersję poniższego przepisu znajdziecie na stronie 14 tej gazetki. Kotlety greckie Przygotuj nóż i deskę do krojenia, tarkę o dużych oczkach, łyżkę i łyżeczkę, miski, widelec, patelnię, łopatki ...
Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.
Czytaj dalej...Jestem zwyczajną kobietką jakich wiele na polskich ulicach. Urodziłam się w 1984 r. i mieszkam w Bydgoszczy. Tak jak wiele Polek czytam, zajmuję się robótkami ręcznymi, gotuję. I można powiedzieć, że kolekcjonuję przepisy kulinarne. :) Receptury zbieram wśród znajomych, w sieci, w książkach i gazetach.
Do moich ulubionych autorów należą Magdalena Kozak, Marion Chesney jako M. C. Beaton, Dean Ray Koontz, Terry Pratchett i Andrzej Sapkowski.
W chwilach wolnych od kucharzenia i czytania lubię zająć "czymś pożytecznym" ręce. Najczęściej jest to haft krzyżykowy lub druty. Zawsze mnie jednak ciągnęło do innych rodzajów robótek ręcznych.