Sos grzybowy ze świeżych grzybów

Sos grzybowy ze świeżych grzybów

Sos grzybowy ze świeżych grzybów

Do zrobienia sosu grzybowego możemy użyć zarówno świeżych jak i suszonych grzybów. Jeśli lubisz delikatny smak, wybierz grzyby świeże, jeśli bardziej intensywny, wybierz grzyby suszone. Taki sos to doskonały dodatek do wielu dań mięsnych i makaronowych. Składniki na 3 porcje: 500 gram świeżych grzybów 100 gram masła 1 cebula 200 gram śmietany do zup i sosów 1 łyżka mąki 500 ml wody  sól ziołowa pieprz cytrynowy Przygotowanie: Grzyby oczyszczamy, płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy na durszlaku. Na pa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Życie zaczyna się w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.