Korniszony ze śliwek węgierek

Korniszony ze śliwek węgierek

Korniszony ze śliwek węgierek

Dostałam kilka pysznych śliwek, nie mogłam więc pozwolić by się zmarnowały i powstały "Korniszony ze śliwek węgierek"Składniki :1 kg śliwek,kilka liści czarnej porzeczki lub wiśni .Zalewa:1 szklanka octu winnego 6 %,kilka ziaren ziela angielskiego,kilka ziaren pieprzu czarnego,2 liście laurowe,4 łyżki cukru,1/2 płaskiej łyżki soli.Wykonanie:Zagotować wszystkie składniki zalewy. Przestudzić. Śliwki umyć i wyjąć pestki. Dno słoików wyłożyć (wcześniej umytymi) liśćmi porzeczki lub wiśni, następnie ułożyć śliwki... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioły w kuchni

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.