Cukinia i patisony w zalewie octowej (do słoików)

Cukinia i patisony w zalewie octowej (do słoików)

Cukinia i patisony w zalewie octowej (do słoików)

Cukinia po prostu oszalała. Nie nadążamy z jej jedzeniem, choć wsadziłam tylko 5 roślin. W mijającym tygodniu wysadziłam ostatnie 5 ziarenek, by mieć świeżą cukinię również jesienią.Mam nadzieję, że przymrozki nie przyjdą zbyt wcześnie. Na wszelki wypadek pomyślałam o cukinii na kanapki lub do sałatek. Oto przepis: Składniki (na słoik 600 ml): młoda cukinia mały patison łodyga selera naciowego koper ogrodowy liść laurowy kilkanaście ziaren kolendry kilkanaście ziaren białej gorczycy 3 cm chrzanu ząbek czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

słoik, cukinia, ogórki, kanapka, kanapki, koper, sałatki, ogórki kiszone, sałatka, seler, imbir, seler naciowy, dania mięsne, gulasz, ogórki konserwowe, ser, wegańskie, przetwory, salatka z serem, sałatka z selerem, gulasz mięsny, sałatka wegetariańska, ser biały

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.