soczyste a całość wykańcza pyszny sosik. Do wnętrza roladek możemy włożyć to co akurat mamy: ogórki, cebulę, paprykę, boczek czy nawet kiełbasę. Oczywiście, obowiązkowo środek każdej mięsnej roladki smarujemy musztardą. Tutaj możemy dać swoją ulubioną, ale ja polecam używać w miarę ostrej, bo te doskonale podkreślą smak mięsa. Ponieważ nie mam specjalnych zapinek do roladek, ani nie lubię używać wykałaczek
Mieszam w GarnkuKiseło - kuchnia podkarpacka Kiseło to danie regionalne z Ziemi Rymanowskiej. Pod tą tajemniczą nazwą kryją się małe smażone mięsne kulki, które tradycyjnie podawano polane kwaśnym mlekiem. Od typowych klopsików odróżnia je duża ilość mięty i czosnek dodane do mięsa. Małe kulki nie są też panierowane mąką, czy bułką tartą, jak w przypadku typowych klopsów, czy kotletów. Kiseło to proste(...)danie, które może być ciekawą alternatywa dla typowych potraw z mięsa mielonego. Przepis pochodzi z publikacji „Kulinarne podróżne z Jasiem Wędrowniczkiem”. Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 jako 1 czerstwa bułka 2 łyżki świeżej mięty 1 łyżka mąki 2 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia sól i pieprz do smaku do polania 1 l kwaśnego mleka Bułkę moczymy w wodzie
Trzeci talerzPrzepis na danie, które z pewnością posmakuje małym i dużym. Kofty z indyka, które upiekłam w piekarniku i podałam z arcyzdrową komosą ryżową, garścią warzyw z niskim indeksem glikemicznym i miętowym sosem jogurtowym. Idealny obiad dla całej rodziny – pieczone w piekarniku kofty z indyka, biała quinoa ugotowana na sypko z odrobinką soli, jogurt doprawiony miętą i cytryną, dużo sałaty(...)Zioła opłukać i drobno posiekać, dodać do mięsa razem z przyprawami. Wymieszać mięso z przyprawami, ziołami i ostygniętymi cebulą i czosnkiem. Naczynie żaroodporne posmarować drugą łyżeczką oliwy. Z masy mięsnej formować podłużne kotlety nabite na patyczki od szaszłyków. Układać w naczyniu żaroodpornym. Piec 15 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza z piekarnikiem ustawionym na grillowanie od góry, następnie odwrócić
DietologPolecam to danie, bardzo dobre. Proste w wykonaniu, zrobicie bez problemu. Piersi kurze pokroić na większe kawałki. Wrzucić do miski, dodać sól, pieprz, paprykę słodką
Kuchnia PokoleńZakręcona Babeczka Danie robi się szybko, bardzo prosto, wszystko układamy w jednej formie. Filety z kurczaka z fasolką szparagową oraz papryką z dodatkiem serka śmietankowego
Kulinarna ChwilaPotrawka Taco Danie, które przyrządzamy razem z ryżem, szybkie, smaczne, proste do zrobienia Składniki: · 1 filet z kurczaka ·
Kulinarna ChwilaJeżeli robimy dania z drobiu, kupujemy całego kurczaka lub kaczkę, sami porcjujemy mięso, a z korpusu i skrzydełek gotujemy rosół. Po jego ugotowaniu mamy
niecodziennikparySmak Bangkoku Danie jednogarnkowe, delikatne mięso z udek w pysznym sosie z makaronem. Składniki: · 4 udka z kurczaka
Kulinarna ChwilaBardzo pyszne danie zarówno dla dorosłych jak i maluchów. Mój prawie dwuletni wnuczek zajadał się aż mu się uszy trzęsły. Można zrobić bez krewetek. Pałki
Kuchnia PokoleńBardzo dobre danie, polecam. Niestety więcej zdjęć nie zdążyłam zrobić. Było to danie na imprezę i tak szybko jak położyłam na stół tak zniknęło
Kuchnia PokoleńTo danie wyszło tak spontanicznie że potem żałowałam że tak późno na nie wpadłam. Filet z kurczaka lepiej jak będzie duży i mięsisty, łatwiej będzie
Moje Małe CzarowanieLubię wszelakie dania z kurczakiem soczyste kawałki piersi kurczaka w aromatycznej słodko-ziołowej śmietance. Pyszne danie do makaronu, ziemniaków, kasz, ryżu. Jak to
Zasmakuj KuchniBardzo dobre danie, zrobiłam je na obiad dla rodzinki. Polecam, spróbujcie. Jeśli lubicie bardzo ostro to możecie zostawić pestki od chili. Jeśli nie to usuńcie
Kuchnia PokoleńBardzo proste danie obiadowe, które przygotuje się praktycznie samo, a my w tym czasie możemy np zająć się lekturą ulubionej książki. Indyk wychodzi soczysty i
Z Majeczką w kuchni