Kluski śląskie

Kluski śląskie

Kluski śląskie

Przepis na : obiad

Kluski śląskie to tradycyjne polskie kluski z charakterystyczną dziurką w środku. Podaje się zamiast ziemniaków, najczęściej do sosów i różnych dań mięsnych. Czas przygotowania:   1 godzina Ilość porcji:  4-6 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  tanie SKŁADNIKI: 1 kg ugotowanych ziemniaków 2 jajka mąka ziemniaczana / skrobia ziemniaczana sól 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę lub ugniatamy tłuczkiem. Odstawiamy do ostygnięcia. Dzielimy na 4 części, wyjmujemy jed... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu karolgotuje

Warto przeczytać

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.