Makaron z soczewicą i miesem mielonym

Makaron z soczewicą i miesem mielonym

Makaron z soczewicą i miesem mielonym

Przepis na : obiad

Składniki zielona soczewica, 1/2 opak mięso mielone, 300g makaron kolonka, 250g bulion drobiowy lub warzywny, 2 litry marchewka, 1 duża sztuka cebula, 1 średnia sztuka czosnek, 3-4 ząbki Przygotowanie Soczewicę zalewamy wodą na pół godziny przed przygotowywaniem dania. Odlewamy wodę i zalewamy soczewicę bulionem, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i pietruszkę, gotujemy około 20 minut do miękkości warzyw. W sporym rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek, chwilę smażymy. Dodajemy mię... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotowanie moimi oczami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.