Chutney jabłkowe

Chutney jabłkowe

Chutney jabłkowe

Składniki : ok.1 kg obranych jabłek ok.1/2 kg cebuli 1/2 kg czerwonej papryki garść rodzynek kilka ziaren ziela angielskiego do smaku cukier, chili,ocet jabłkowy, imbir, pieprz czarny mielony,kilka goździków Przygotowanie : Paprykę, jabłko i cebulę pokroić w kostkę Włożyć do garnka, podlać mniej niż połową szklanki wody, przykryć pokrywką i gotować - często mieszając (jeśli trzeba podlać wodą ) Po ok. 30 min gdy masa jest prawie miękka dodać rodzynki, przyprawy i gotować Gorący chutney wkładać do czystych, s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

dania mięsne, przystawki, przetwory

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.