Frytki (z piekarnika) z batatów

Frytki (z piekarnika) z batatów

Frytki (z piekarnika) z batatów

 Świetny dodatek do dań mięsnych lub jako samodzielna przekąska. Szybkie w przygotowaniu i bardzo ciekawe w smaku. Warto spróbować! Zapraszam :) Frytki z pieczonych batatów Składniki: 1 duży batat (słodki ziemniak) sól morska pieprz pół łyżeczki tymianku, pół łyżeczki oregano, słodkiej papryki łyżka oliwy  Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, obieramy i kroimy w paski. Przyprawiamy, polewamy oliwą i dokładnie mieszamy.  Wkładamy do piekarnika 180'C na około 20 minut.  Sprawdzamy widelcem czy s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tagebuch po polsku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.