Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Fasolka po bretońsku

Klasyczna polska potrawa gości na naszych stołach od lat. Robiły ją nasze mamy i babcie, robimy i my. Nawet mimo to że jest dość ciężkostrawnym posiłkiem, możemy raz na jakiś czas podać ją na rodzinny obiad. Przygotowanie : 2 godziny Składniki: – 400 g suchej fasoli typu Jaś – 600 ml bulionu z kurczaka lub z warzyw – 30 dag kiełbasy lekko wędzonej – 10 dag boczku – 1 cebula – 2-3 listki laurowe – 3 łyżki przecieru pomidorowego – sól, pieprz, ostra papryka Przygo... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu nietylkopasta.pl

Autor

nietylkopastanietylkopasta

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

fasolka, kiełbasa, boczek, fasolka po bretonsku, obiad, kurczak, danie jednogarnkowe, dania mięsne, pieczywo, kurczak z warzywami, kurczak wędzony , kurczak z papryką , potrawy z kurczaka

Inne przepisy z nietylkopasta.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.