Pieczeń z sarny

Pieczeń z sarny

Pieczeń z sarny

Takie danie to jest na specjalne okazje. Nie zawsze mamy dziczyznę w domu. Wyszło wybornie, polecam Mięso umyć, osuszyć całe obtoczyć w jogurcie greckim lub naturalnym. Musi być gęsty. Zamknąć w naczyniu i zostawić w lodówce na dwa dni. Następnie umyć, osuszyć. W moździerzu utrzeć 1/2 łyżeczkę soli grubej, ziarenka pieprzy czarnego i ziarenka jałowca. Rozetrzeć na drobną miazgę. Dokładnie rozetrzeć przyprawy po mięsie. Słoninę pokroić w słupki i powtykać w mięso. Część słoniny położyć na dnie naczynia i na górze m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, ziemniaki, bez pieczenia, dania mięsne, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki, dania bez mięsa

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.