Sos słodko-kwaśny do słoików na zimę

Sos słodko-kwaśny do słoików na zimę

Sos słodko-kwaśny do słoików na zimę

Domowy sos słodko-kwaśny to kolejna propozycja na zimowe przetwory. Wystarczy kilka składników i odrobinę chęci, by przygotować go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos słodko-kwaśny jest bardzo prosty w przygotowaniu, esencjonalny i aromatyczny. Można go wykorzystać do wielu dań mięsnych, makaronów czy ryżu. Jak sama nazwa mówi, jego smak jest słodko-kwaśny, bardzo lubię takie połączenia smakowe, a Wy? Poniżej w kilku krokach opisałam jak przygotować domowy sos słodko-kwaśny do sł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepiski.pl

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.