Pieczona cielęcina w sosie własnym z kluskami śląskimi

Pieczona cielęcina w sosie własnym z kluskami śląskimi

Pieczona cielęcina w sosie własnym z kluskami śląskimi

Przepis na : obiad

Dobrej jakości cielęcina powinna mieć bladoróżową barwę, kruchą i jędrną tkankę, obrośniętą białym tłuszczem. Wszystko to za sprawą karmienia młodych sztuk mlekiem, przy zastosowaniu karmienia paszą, mięso staje się bardziej czerwone, wodniste i łykowate. Cielęcina łatwo wysycha w czasie pieczenia. Chcąc tego uniknąć, warto ją obsmażyć na tłuszczu przed pieczeniem. Tak też zrobiłam z moją pieczenią, dodatkowo można polewać ją masłem podczas pieczenia, oraz piec w naczyniach z przykrywką, zabezpieczy to wyparowan... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Autor

kierunekuchniakierunekuchnia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kluski, sosy, ziemniaki, mięso, obiad, mięsa pieczone, dania mięsne, ciasto, pieczone ziemniaki, ciasto z orzechami, mięso na obiad, pieczone ziemniaki z czosnkiem, ziemniaki na obiad, ciasto na zimno, łatwe ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto

Inne przepisy z Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.