Pesto z liści rzodkiewki, ostry i oryginalny dodatek do makaronów, dań mięsnych czy ryb.

Pesto z liści rzodkiewki, ostry i oryginalny dodatek do makaronów, dań mięsnych czy ryb.

Pesto z liści rzodkiewki, ostry i oryginalny dodatek do makaronów, dań mięsnych czy ryb.

Przepis na : obiad

Za każdym razem jak kupowałam rzodkiewkę musiałam wyrzucić cały pęczek liści. Na blogu www.veganbanda.pl znalazłam super przepis na pesto, który okazał się bardzo oryginalny. Lekko go zmodyfikowałam, ponieważ nie miałam płatków drożdżowych. Pikantne pesto lub sos możemy wykorzystać jako dodatek do dań mięsnych np. na grilla lub ryb. Możemy też przygotować makaron z pesto. Składniki: pęczek liści rzodkiewki 4 łyżki pestek słonecznika (prażonych) 4 łyżki oliwy z oliwek sok i skórka z połowy cytryny 3 ząbki cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu wysmienity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.