Udka z kurczaka po węgiersku

Udka z kurczaka po węgiersku

Udka z kurczaka po węgiersku

Przepis na : obiad

Udka z kurczaka po węgiersku Rewelacyjny kurczak w pysznym, lekko pikantnym sosie pomidorowym z cebulą i papryką. Danie jest proste w przygotowaniu, a można je podać zarówno z ryżem, jak i z makaronem albo z ziemniaczkami. Pyszny i treściwy obiad dla całej rodziny.     Składniki: 1 kg udek (lub pałek) z kurczaka 1 cebula 2-3 ząbki czosnku 1 czerwona papryka 1 papryczka chilli 200 ml bulionu 1/3 szklanki przecieru pomidorowego 2 łyżki gęstej śmietany Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka mielona, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.