Żeberka w kapuście z kaszą jęczmienną perłową

Żeberka w kapuście z kaszą jęczmienną perłową

Żeberka w kapuście z kaszą jęczmienną perłową

Przepis na : obiad

Rozgrzewające i syte danie na zimowe mrozy, które jeszcze nie odpuszczają! Bez wyrzutów sumienia sięgajcie po potrawy słone i kwaśne. Posilajcie się kaszami, one zadbają o ciepło naszego żołądka, rozgrzeją organizm i podniosą odporność. A więc……na zdrowie!!! Składniki (około 4 porcje): 1 kg żeberek wieprzowych 600 g kapusty kiszonej 400 ml soku jabłkowego 3 cebule 1 łyżka papryki słodkiej wędzonej 5 liści laurowych 5 ziaren angielskich 3 łyżki oleju lub 2 łyżki smalcu 200 g kaszy jęczmiennej perłowej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kierunekuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.