Kurczak pieczony w maślance

Kurczak pieczony w maślance

Kurczak pieczony w maślance

Maślankowe pałki z kurczaka Moczenie mięsa w maślance sprawia, że po upieczeniu staje się ono niezwykle delikatne i kruche. Jest to bardzo ciekawy i godny wypróbowania patent na mięso drobiowe. Oczywiście, nie muszą to być koniecznie pałki, możemy w ten sposób przyrządzić też inne części kurczaka, udka, skrzydełka, ćwiartki… Polecam! Składniki: 6 pałek z kurczaka 2 szklanki naturalnej maślanki Przyprawy: sól, pieprz, czosnek suszony, papryka mielona słodka i ostra     *** Pałki z kurczaka dokł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.