cebula - 11518 przepisów (strona:611/768)

Cukinia faszerowana z pomidorem 152

akurat w lodówce. To świetne danie, gdy nie ma się za dużo czasu, a chciałoby się zjeść coś dobrego. Dla mnie cukinia to smak lata. Składniki: cukinia duży pomidor cebula 5 pieczarek 2 ząbki czosnku żółty ser Przygotowanie: 1. Cukinię umyć, odkroić końcówki. Przekroić wzdłuż i wydrążyć miąższ. 2. Czosnek, pieczarki i miąższ z cukinii pokroić w kostkę i podsmażyć

Pasja Smaku
Ostatnie wspomienia lata/wczesnej jesieni 107

przetwory. Mgła za oknem, a ja ożywię blog kolorową notką ze zdjęciami.      tak było jeszcze w lipcu a tu za huśtawką widać już brak wykopanych ziemniaków, cebul i innych warzyw zbiór marchewki ostatnie maliny papryczki jeszcze przed wykopaniem i przesadzeniem do doniczek jedne z ostatnich zbiorów a teraz będzie już tylko

Pasja Smaku
Placuszki z ugotowanych ziemniaków i karkówka 128

Krainy Czarów. Wyszły bardzo ładne, może trochę zbyt spieczone, ale mi smakowały. Podała je jako dodatek do pieczonej karkówki. Składniki: ziemniaki pozostałe z obiadu lub poprzedniego dnia cebula zioła prowansalskie, bazylia, oregano pieprz ziołowy sól 2 łyżki masła 1 jajko + 1 jajko do posmarowania placuszków 4-5 łyżek mąki (w zależności od ilości ziemniaków) Wykonanie: Ziemniaki przygrzać na patelni

Pasja Smaku
Dipy do mięs, dań z grilla i warzyw 191

jest mało czasochłonne i proste, dlatego raczej nikt nie powinien mieć z nimi problemu. Sos do Big Mac'a (źródło: Kocham gotować ) Składniki: 2 łyżki majonezu łyżeczka drobno posiekanej cebuli łyżeczka słodkiej musztardy szczypta suszonego czosnku łyżeczka octu winnego ogórek konserwowy pokrojony w kostkę pół łyżeczki cukru Wykonanie: Wszystkie składniki połączyć i zmiksować za pomocą blendera. Ostry sos 1000 wysp

Pasja Smaku
Test sosów do warzyw na ciepło 275

śmietany. Przez to sam sos nie był zbyt mocno wyczuwalny, w ogóle nie poczułam w nim czosnku. No ale to mój błąd. Fajne za to było połączenie szpinaku z cebulą. Oprócz niej dodałam do szpinaku oprócz zawartości torebki 2 łyżki masła i minimalnie więcej niż 100 ml śmietany. Ciekawe połączenie, może jeszcze kiedyś skorzystam.  szpinak I na koniec coś

Pasja Smaku
Warsztaty - Kobieca kuchnia makaronowa - relacja 162

makaron. Grupki szybko się dobrały, ja trafiłam do kurczaka razem z Laurą i Iwoną . Pomysłów było naprawdę wiele, ale ostatecznie zdecydowałyśmy się na faszerowane roladki z kurczaka (szpinak, czerwona cebula i ser z niebieską pleśnią) oraz sałatkę z makaronu pełnoziarnistego z cukinią i fasolką szparagową oraz dużą ilością czosnku. W międzyczasie na innych stanowiskach także powstawały ciekawe i kolorowe potrawy

Pasja Smaku
Ugryź Przegryź Bistro - opinia 169

wyboru są także różne rodzaje piw oraz soków. Wśród zagryzek m.in.: tatar, pajda ze smalcem czy zapiekanka. Jeśli chodzi o burgera to wśród składników znalazły się: pomidory, czerwona cebula, zielone oliwki, mozzarella, ogórki konserwowe i rukola. Do tego sos BBQ i oczywiście wołowina. Bułka smakowo średnia, ale przynajmniej nie rozpadała się przy konsumpcji. Składniki były świeże, a samo przygotowanie wołowiny

Pasja Smaku
Zupa z pieczonych warzyw 123

mocnym aromatem pieczonych warzyw. Lekko słodkawa, ale też odrobinę pikantna. W sam raz na okres wzmożonego okresu przeziębieniowego przed nastaniem wiosny.   Składniki: 4 marchewki 1 pietruszka 1 czerwona cebula kilka gałązek świeżego rozmarynu (lub 1 łyżka suszonego) 1 litr bulionu szczypta gałki muszkatałowej pieprz, sól chili oliwa Wykonanie: Warzywa obrać i pokroić w duże kawałki. Rozłożyć na blaszce

Pasja Smaku
Kuźnia - opinia 191

salsa był jednak trochę za mało ostry. Danie jest dość drogie, ale trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem

Pasja Smaku
Szaszłyki z pomidorkami cherry i kurczakiem w marynacie z olejem rzepakowym 204

Chociaż dopuszczona jest także dowolność w tym względzie.  Szaszłyki grillować do czasu, aż mięso będzie upieczone.  Do szaszłyków świetnie pasują dipy lub salsa z pomidorów i czerwonej cebuli

Pasja Smaku
PIZZA NA MĄCE PSZENNEJ - NAJLEPSZA 146

mąką. W tym czasie czasie przygotowujemy sobie błyskawiczny sos do pizzy i składniki , które chcemy użyć do jej przygotowania. Każdy przygotowuje sobie to co najbardziej lubi, np.: salami, szynkę, cebulę, sery, oliwki, paprykę, pomidory, ananasa, itp.itd. Po wyrośnięciu ciasto należy odgazować . W tym celu należy je jeszcze przez chwilę pougniatać. Ciasto dzielimy na porcje i formujemy kule. Z każdej kuli

Smaczne Zdrowe
PIZZA NA MĄCE ORKISZOWEJ , WERSJA II- NAJLEPSZA ! 136

rozdusić rękoma lub wałkiem i utworzyć spód do pizzy. Na każdy spód wykładamy 2-3 łyżki sosu pomidorowego, na nim układamy swoje ulubione dodatki, np.sery, szynka, salami,pieczarki,papryka, cebula,ananas,itp.itd. Wierzch posypujemy serem i lekko oregano. Brzegi pizzy można posmarować oliwą, wówczas będą bardziej chrupiące. Pizze wkładamy do nagrzanego do 230*C piekarnika i pieczemy ok.12-13 minut

Smaczne Zdrowe
DOMOWE RAFFAELLO - WEGAŃSKIE, BEZ GLUTENU, BEZ CUKRU 347

inulina jest polimerem beta D-fruktofuranozy i należy do oligofruktanów. Naturalnie występuje w ponad 36 000 roślin, w tym w niektórych spożywanych powszechnie przez człowieka, np. w pszenicy, czosnku, cebuli, porze, bananach, topinamburze. Do produkcji suplementów czy dodatków do żywności pozyskiwana jest głównie z korzenia cykorii. Cechuje ją delikatny słodki smak. Posiada własności teksturotwórcze, a co za tym idzie może

Smaczne Zdrowe
Grillowany schab w bułce z makaronu 287

język polski z makaronowych gniazdek z nitek. Makaronowe „bułki” do grillowanego schabu to świetna alternatywa dla tradycyjnej buły i burgerów. Meksykańskie mini burgery z salsą z pomidorów i czerwonej cebuli Domowy hamburger warzywny Przyznam Wam, że ta wersja jest bardzo smaczna i sycąca. Przepis na Grillowany schab w bułce z makaronu, porcja dla 2 osób: 4 gniazdka nitki Malma

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Omlet ze szpinaku 161

wbijamy 2 jajka, dodajemy szczyptę sody i mąkę pszenną, doprawiamy solą i pieprzem, zamykamy pojemnik blendera i dokładnie całość miksujemy. Szpinak, który ja wykorzystuję jest już umyty i przebrany. Cebule dymkę kroimy w kosteczkę i szklimy chwilkę na wolnym ogniu, aż stanie się miękka. Wylewamy na patelnię masę szpinakową, posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Przykrywamy i na małym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania