Pstrąg smażony z cebulką

Pstrąg smażony z cebulką

Pstrąg smażony z cebulką

Przepis na : obiad

Bardzo szybka i smaczna potrawa. Pstrąg  smażony na masełku z cebulką, warto spróbować. Potrzebujemy:Jednego pstrąga, chyba że mamy więcej chętnych, pół soku z cytryny, sól pieprz, jedna cebulka, masło klarowane, mąka.Wykonanie:Pstrąga nacieramy solą, pieprzem, od środka również. Wyciskamy sok z cytryny. Obkładamy plastrami cebuli, odstawiamy do lodówki na ok 2 godz.Można na dłużej.Po wyjęciu  z lodówki ściągamy cebulkę. Obtaczamy rybę w  mące ( będzie bardziej chrupiąca). Masło rozpuszczamy n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu W kuchennym oknie Ewy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.