Udka kurczaka po tajsku

Udka kurczaka po tajsku

Udka kurczaka po tajsku

Składniki: 4 udka kurczaka 1/2 łyżeczki chilli 3 łyżki cukru brązowego 5 łyżek sosu sojowego 5 łyżek sosu rybnego 1 łyżeczka mielonego imbiru Piekarnik nagrzać do 200 stopni. W miseczce połączyć chilli, cukier, sos sojowy, sos rybny, imbir. Wymieszać. Umyte i osuszone udka włożyć do naczynia żaroodpornego i polać marynatą. Piec 70 minut. W między czasie polewać marynatą. Można też je odwrócić w połowie pieczenia. Udka podałam z ryżem jaśminowym oraz surówką z ogórka i cebuli. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moja Galeria Smaku

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Moja Galeria SmakuMoja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, udka , marynaty, imbir, mielone, kurczak, udka z kurczaka, pieczone udka, polewa, cebula, ogórki, surówka, ryż, sos chilli, mięso, sos do mielonego , sos do kurczaka, pieczeń z mielonego, sos do ryżu, mięso mielone, kurczak w marynacie, kurczak pieczony, pieczeń z mięsa mielonego, kurczak z ryżem, mięsa pieczone

Inne przepisy z Moja Galeria Smaku

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.