Tarta z chorizo i rucolą

Tarta z chorizo i rucolą

Tarta z chorizo i rucolą

Kruchy spód tarty z chorizo i świeżymi listkami rucoli smakuje wybornie :), to jakich użyjecie dodatków to tej tarty zależy od waszych upodobań :). Składniki na ciasto kruche, forma 30x40 cm: 50 dag mąki pszennej 25 dag margaryny 1 jajo 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany  szczypta soli  Dodatki: chorizo sos pomidorowy czosnek w plastrach lub przeciśnięty przez praskę por cebula oliwki  pomidory ser feta słonina lub boczek ser żółty do starcia świeże listki rucoli 1. Ciasto zagniatamy z podanych ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Apetyczna babeczka

Warto przeczytać

Wszystko co powinieneś wiedzieć o idealnym cieście do pizzy

Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.

Czytaj dalej...

Autor

Apetyczna babeczkaApetyczna babeczka

Inspiruje mnie to co nowe i czego jeszcze nie znam. Smakuję, gotuję... i już nie mówię „nigdy”...

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczenie, babeczki, ser, ciasto, ser żółty, chorizo, feta, ser feta, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, kruche ciasto, czosnek, pomidory z serem, jajko, cebula, sos pomidorowy, zupa pomidorowa, pomidor, boczek, por , sosy, pizza przepis, pizza , pomidorowa ze świeżych pomidorów, boczek w sosie, pieczony boczek, ciasto na pizze, sos pomidorowy do pizzy

Inne przepisy z Apetyczna babeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.